Výlet za polárnou žiarou

Je tvojím snom vidieť polárnu žiaru na vlastné oči? 

Nórsko je túto zimu naším domovom a my ťa radi týmto akrktickým svetom posprevádzame. Budeme spolu loviť polárnu žiaru, pozrieme sa do nórskych Álp a budeme obdivovať prenádherné scenérie fjordy na ostrovoch ako Kvaløya a Sommarøya.

Kedy je najlepšie cestovať za polárnou žiarou? Medzi októbrom a marcom, keď sú noci dlhé a tmavé. 

!! Úvodná cena: 850 EUR / os. !!

Čo nás čaká?

Prílet na letisko v meste Tromsø, kde ťa prídeme vyzdvihnúť. Pôjdeme ťa zaviesť na ubytko a prejdeme sa večerným mestom. Druhý deň nás čaká prehliadka mesta, výstup na výhľad na mesto alebo vstup do múzea polárnikov. Ak bude počasie priaznivé, večer pôjdeme na lov polárnej žiary. Tretí deň nás čaká celodenný výlet na ostrov Sommarøya k krásnym fjordom a štvrtý deň sa vydáme k nórskym Alpám. V posledný deň ťa zavezieme na letisko a rozlúčime sa.

Cena zahŕňa

Cena nezahŕňa...

Program

Deň 1

Stretneme sa na letisku v meste Tromsø, kde vás budeme čakať s prenajatým autom. Zavezieme vás na vaše ubytko. Objednáme apartmán v blízkosti centra, odkiaľ sa bez problémov dostanete na všetky dôležité miesta. Apartmán volíme hlavne preto, aby ste si mohli variť a ušetriť tak nejaký ten peniaz. Inak, v Nórsku majú nórske koruny a myslíme si, že hotovosť za tých pár dní potrebovať nebudete, keďže všade sa dá platiť kartou. V závislosti od vášho príletu naplánujeme program na večer. Ak bude priaznivé počasie, vezmeme vás na neďalekú pláž, kde budeme pozorovať polárnu žiaru. 

Deň 2

Dnes nás čaká poznávačka mestra Tromsø, odkiaľ kedysi začínali výpravy pri dobývaní Arktídy Amunsdsenom či Nansenom. Prejdeme sa po prístave, budeme obdivovať krásnu architektúru, zastavíme sa v miestnej knižnici a nakukneme do severským obchodíkov na ulici Storgata. Cez kilometrový most s krásnym výhľadom na mesto sa presunieme k Arktickej katedrále, ktorej dizajn je inšpirovaný skalou asi hodinku od mesta. Alebo stanom pôvodných obyvateľov Sámi? Alebo držiakom na ryby? Kto vie, ani samotný architekt nie… Nezabudneme najlepší výhľad na kopci, kde uvidíme celé mesto. V prípade priaznivého počasia večer sadáme do auta a ideme na lov polárnej žiary!

Deň 3

Hoci naša noc bola možno prebdená kvôli polárnej žiare, hneď zrána sadáme do auta. Z ostrova Tromsøya sa premiestňujeme na piaty najväčší ostrov Nórska – Kvaløya. Tento ostrov má všetko – dramatické hory, nekonečné fjordy, farebné rybárske dedinky či arktickú faunu. My sa zastavíme v jednom z najkrajších fjordov v okolí – Ersfjordbotn. Pristavíme sa aj pri viacerých výhľadoch, až pokým sa dostaneme do dedinky Grotfjord, kde si prezrieme Dávidov najobľúbenejší fjord. Ak si chcete vyskúšať psie záprahy počas vášho výletu v Nórsku, dnes máte možnosť. Následne pokračujeme k ostrovu Sommarøya, kde nájdete karibské pláže s bielym pieskom a neskutočnými výhľadmi na okolité kopce. 

Deň 4

Na posledný deň sme si nechali miesto, ktoré vám vyrazí dych. Vyberieme sa do Álp Lyngen. Na tomto polostrove sa nachádza 140 ľadovcov a spolu pokrývajú až 100 km2. Podľa niektorých sa práve tieto Alpy radia medzi najkrajšie prírodné miesta v celom Nórsku.

Vezmeme si trajekt a prevezieme sa po tenkej ceste popri nádherných scenériach. Ak sa cítite na 90-minútovú túru, zájdeme k jazeru Blavatnet. Ak si radšej zabežkujete, dáme si troška športovej aktivity. Cestou späť sa pokocháme ďalšími fjordami. Ak bude v noci šanca na polárnu žiaru v blízkom okolí mesta Tromsø, pokúsime sa ju znova nájsť.

Deň 5

Dnes naša arktická výprava končí a my vás odprevadíme na letisko. Budeme dúfať, že tento výlet bude nezabudnuteľný a odnesiete si z neho krásne a jedinečné spomienky.

Výlet si môžete objednať na našom maili. Dajte nám vedieť, na aký termín si plánujete letenky kúpiť a dohodneme sa na všetkých detailoch. 

Tešíme sa na vás!

Harovci - Cestuj s nami!

Vaši parťáci na cestách. Itineráre, tipy, zájazdy, cestopisy a hon za dobrodružstvom s limitovaným rozpočtom.

Nezmeškaj ani jednu novinku!

Prihlás sa na náš Newsletter a buď prvý, kto sa dozvie, aké videá vyjdú v daný týždeň, kto dostane bonusové info k našim blogom či VIP pozvánku na naše besedy. 

Newsletter sign up

Tvoje osobné údaje aj emailovú adresu spracovávame v súlade so zásadami spracovania osobných údajov.